Jump to content

Gena - Missing texture in the terrain decorator.


Mick129
 Share

Go to solution Solved by Bryan,

Recommended Posts

Hello, 

Still playing with the terrain decorator, I realize that some texture are missing even if they are on the terrains. Any idea on how to get the missing ones or refresh them?
image.thumb.png.422e63e2afd8b499e953e91d64a50ce6.png
image.thumb.png.890ff359a0654bb7134929dc7a6e9b61.png

Link to comment
Share on other sites

On 2/6/2022 at 1:32 AM, Mick129 said:

Hello, 

Still playing with the terrain decorator, I realize that some texture are missing even if they are on the terrains. Any idea on how to get the missing ones or refresh them?
image.thumb.png.422e63e2afd8b499e953e91d64a50ce6.png
image.thumb.png.890ff359a0654bb7134929dc7a6e9b61.png

Hi there @Mick129!

Just out of curiosity, do you have multiple terrains in your scene or just the one?

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Manny said:

Hi there @Mick129!

Just out of curiosity, do you have multiple terrains in your scene or just the one?

Hello Manny,

Yeah I use terrain streaming along with Vegetatio Studio Pro. 100% of those terrains have the same texture array.
Those texture won't change even if I have only one loaded (and it doesn't match what I have in Gena Pro)

Edited by Mick129
Link to comment
Share on other sites

  • Solution
On 2/7/2022 at 7:03 AM, Mick129 said:

Hello Manny,

Yeah I use terrain streaming along with Vegetatio Studio Pro. 100% of those terrains have the same texture array.
Those texture won't change even if I have only one loaded (and it doesn't match what I have in Gena Pro)

I think part of the issue looking at your textures is you have a few of the same texture duplicated. 
I am only counting 7 textures in total ( not the duplicated ones). 
This might be a part of the problem here. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bryan said:

I think part of the issue looking at your textures is you have a few of the same texture duplicated. 
I am only counting 7 textures in total ( not the duplicated ones). 
This might be a part of the problem here. 

 

I didn't tough about it but maybe you're right. 
They are actually different because I do texture cluster using Microsplat but the first one could be the same as the other. Tomorrow I will give it a try and switch a few texture order. Thanks for the idea.

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Mick129 said:

I didn't tough about it but maybe you're right. 
They are actually different because I do texture cluster using Microsplat but the first one could be the same as the other. Tomorrow I will give it a try and switch a few texture order. Thanks for the idea.

Let us know if that works for you 🙂

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Manny said:

Let us know if that works for you 🙂

You nailed it, thanks!

I work with Substance and often use a substance with different variation, this result with materials that have different name, but the texture still have the same basic name. See the screenshot bellow for the albedo.
So I just fixed this by using another substance to do my roads.

Thanks now I can finish my road system using Gena 🙂
image.png.4afc0f4407a946b0e4077ff273e4648f.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Tell a friend

    Love Canopy - Procedural Worlds? Tell a friend!
  • Interesting Articles

    1. 1

      Complete procedural worlds pack on Unity

    2. 22

      SoulLink Procedural AI Spawner

    3. 3

      Issues with Height Probability

    4. 3

      Issues with Height Probability

    5. 3

      Issues with Height Probability

×
×
  • Create New...