Jump to content

Errors in build


TakeruGrima
 Share

Recommended Posts

Hello,

I tried to build my project and I use GeNa in the project. In the log, i have this error :

Parameter name: key
  at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].TryInsert (TKey key, TValue value, System.Collections.Generic.InsertionBehavior behavior) [0x00008] in <e40e5a8f982c4b618a930d29f9bd091c>:0 
  at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].Add (TKey key, TValue value) [0x00000] in <e40e5a8f982c4b618a930d29f9bd091c>:0 
  at GeNa.Core.GeNaManager.Dispose () [0x00073] in <bd27a45fe363481c9cedef3dd3cd6842>:0 
  at GeNa.Core.GeNaManager.OnAfterDeserialize () [0x00000] in <bd27a45fe363481c9cedef3dd3cd6842>:0 

Do you guys know what is the issue here ?

Link to comment
Share on other sites

I also have these errors :

spacer.png

It happen when I want to spawn object in runtime with GeNa.

Link to comment
Share on other sites

Hi @TakeruGrima the colleagues that are working on GeNa are looking into this and we are analyzing what might cause these issues for you.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, TakeruGrima said:

Hello,

I tried to build my project and I use GeNa in the project. In the log, i have this error :

Parameter name: key
  at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].TryInsert (TKey key, TValue value, System.Collections.Generic.InsertionBehavior behavior) [0x00008] in <e40e5a8f982c4b618a930d29f9bd091c>:0 
  at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].Add (TKey key, TValue value) [0x00000] in <e40e5a8f982c4b618a930d29f9bd091c>:0 
  at GeNa.Core.GeNaManager.Dispose () [0x00073] in <bd27a45fe363481c9cedef3dd3cd6842>:0 
  at GeNa.Core.GeNaManager.OnAfterDeserialize () [0x00000] in <bd27a45fe363481c9cedef3dd3cd6842>:0 

Do you guys know what is the issue here ?

Hi there @TakeruGrima,

I've noticed this was an issue with one of our latest releases. The reason this bug happens is because Unity has weird event timings that can cause this specific error to occur depending on the machine you're running on. 

That being said, I am looking to try to make this part redundant and do it way earlier in the process. Once the new version (3.3.21) is released, download it and give it a try. If it still causes the error, reply back to this thread 🙂

8 hours ago, TakeruGrima said:

I also have these errors :

spacer.png

It happen when I want to spawn object in runtime with GeNa.

As for this issue, this is something I am actively trying to resolve but it is very tricky because it's only happening on certain machines and is very hard to trace.

Please keep an eye on this thread for that issue.

Link to comment
Share on other sites

Hi, we would like to know an ETA about this, because we are having a playtest soon, and this is kinda really annoying if our servers can't run the map that we should have.
Any ETA possible ?

Link to comment
Share on other sites

Any news in on this subject ? Because we need to spawn the objects on our server (with dedicated server) but with the current state we can only do that with the normal build settings, meaning the server need to show the map to be able to spawn trees etc... But it will cost unecessary resources on our GPU. 

Link to comment
Share on other sites

Please be careful of marking the post as solved, otherwise it might not get seen. 
I have messaged Manny regarding this issue. 
 

Link to comment
Share on other sites

On 8/17/2022 at 6:28 PM, Bryan said:

Please be careful of marking the post as solved, otherwise it might not get seen. 
I have messaged Manny regarding this issue. 
 

I am sorry didn't see that the post was marked as resolved. 

 

On 8/17/2022 at 12:32 PM, TakeruGrima said:

Any news in on this subject ? Because we need to spawn the objects on our server (with dedicated server) but with the current state we can only do that with the normal build settings, meaning the server need to show the map to be able to spawn trees etc... But it will cost unecessary resources on our GPU. 

But is there any news on this topic ?

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, TakeruGrima said:

I am sorry didn't see that the post was marked as resolved. 

 

But is there any news on this topic ?

Hey there @TakeruGrima,

Just letting you know, I have managed to find the issue and I wrote a condition that throws a warning out of the program if it detects that Compute Shaders are not supported.

I've also fixed the other bug regarding serialization. Be on the lookout for the new version of GeNa, we're just finalizing and testing other parts of this new version (3.3.21)

Link to comment
Share on other sites

 Hi there!

This issue has been fixed in the new latest version of GeNa (v3.3.21).
You can download it via the Unity Package Manager or via Canopy if you are a subscriber here: 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Tell a friend

    Love Canopy - Procedural Worlds? Tell a friend!
  • Need help?

    We work with some of the biggest brands in global gaming, automotive, technology, and government to create environments, games, simulations, and product launches for desktop, mobile, and VR.

    Our unique expertise and technology enable us to deliver solutions that look and run better at a fraction of the time and cost of a typical project.

    Check out some of our non-NDA work in the Gallery, and then Contact Us to accelerate your next project!

×
×
  • Create New...